ΧΟΡΗΓΟΣ

Ο τομέας Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της Henkel Hellas, με αφοσίωση στη δέσμευσή του και το Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ», ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑΒ Βασιλόπουλος και εγκαινιάζουν το νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Περιβαλλοντικοί Φρουροί των θαλασσών» μέρος του οποίου είναι η χορηγία του Ελληνικού Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά «Εκπαιδεύοντας τους Αυριανούς Υπερασπιστές των Θαλασσών μας».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάδειξη της αξίας των υδάτινων οικοσυστημάτων μέσα από τον θαλάσσιο γραμματισμό, με στόχο τη διατήρηση και την αειφόρο χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων βιολογικών μας πόρων, δίνοντας  έμφαση στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα θαλάσσια απορρίμματα. 

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος,  αναλαμβάνουμε δράση και δεσμευόμαστε:   

Να περιορίσουμε τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025 μέσα από:

  • την αύξηση των δωρεών τροφίμων σε φορείς και συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη,
  • τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της σπατάλης τροφίμων στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το WWF Ελλάς και
  • την ίδρυση της 1ης Εθνικής «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να μειώσουμε το πλαστικό κατά 50% μέχρι το 2025 μέσα από:

  • την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης που πωλούνται στα καταστήματα του δικτύου της μέσα στο 2020,
  • τη μείωση του βάρους του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες
  • την αντικατάσταση των πλαστικών συσκευασιών με άλλες πιο φιλικές προς το περιβάλλον
  • την αντικατάσταση του 100% των υπόλοιπων πλαστικών συσκευασιών με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο ή κομποστοποιήσιμο υλικό.