Το ΕΛΚΕΘΕ με το πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς υπερασπιστές των θαλασσών μας» συνεχίζει...

 

3 Ιουν 2021

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 από το «ΕΛΚΕΘΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΤΑΞΗ» η πρωϊνή εκπαιδευτική «επίσκεψη» στο 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Συνολικά 40 μαθητές της Α΄ & Β΄ Λυκείου ενημερώθηκαν για το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα των απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον και δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν Σωστές Πρακτικές για την αντιμετώπισή του! Τα παιδιά αλληλεπίδρασαν με τους εκπαιδευτές στο IceBraking Quizz “Η θάλασσα για μένα είναι...”, ψήφισαν με σειρά κατάταξης «Ποιά νομίζετε ότι είναι τα πιο συνηθισμένα απορρίμματα που βρίσκουμε στις θάλασσες;» και «Εσείς τι μπορείτε να κάνετε για να μειωθούν τα απορρίμματα που παράγουμε;» και πρότειναν με ενθουσιασμό πρωτότυπες ιδέες αξιοποίησης άδειων συσκευασιών.

Με πρόθεση τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και της Μονάδας Εκπαίδευσης του ΕΛΚΕΘΕ, οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης και για τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ που διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς υπερασπιστές των θαλασσών μας»! Λεπτομέρειες για τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και το Έντυπο Εγγραφής & Φόρμα Συναίνεσης στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.yperaspistes-thalasson.gr

 «Το ΕΛΚΕΘΕ στην ψηφιακή σας τάξη» που διοργανώνεται από τη Μονάδα Εκπαίδευσης ΕΛΚΕΘΕ, υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς υπερασπιστές των θαλασσών μας» με την ευγενική χορηγία της HENKEL Hellas.