Διαγωνισμός Ζωγραφικής


Ο διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «Θάλασσα και πλαστικά απορρίμματα» που υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς υπερασπιστές των θαλασσών μας» απευθυνόταν σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ήταν Διαγωνισμός Καλών Πρακτικών που είχε ως πυρήνα την ενίσχυση της γνώσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές έμαθαν να σκέφτονται κριτικά, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να επικοινωνούν. Παράλληλα, ενισχύθηκε η σύνδεση του σχολείου με το κοινωνικό και επιστημονικό περιβάλλον.      

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής διήρκεσε από την 30η Μαρτίου έως και τις 17 Μαΐου 2021.

Για να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής δείτε ΕΔΩ.

Για να κατεβάσετε το Έντυπο Εγγραφής & Φόρμα Συναίνεσης δείτε ΕΔΩ.


Ολοκληρώθηκαν και οι τρεις Φάσεις του διαγωνισμού: 

Α΄ Φάση: Αξιολόγηση. Στόχος ήταν να επιλεγούν οι έγκυρες συμμετοχές (θεματολογία, συμμόρφωση με Όρους και Προϋποθέσεις). Τα επιλεγμένα έργα αναρτήθηκαν ομαδικά στο Facebook του προγράμματος, την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, με το Κωδικό τους Όνομα και συμμετείχαν στην Β΄ Φάση του διαγωνισμού. Είχαμε συνολικά 24 έγκυρες συμμετοχές μικρών καλλιτεχνών!!!

Β΄ Φάση: Βαθμολογία κοινού. Τα έργα παρέμειναν αναρτημένα στο Facebook του προγράμματος για δύο εβδομάδες (24 Μαΐου - 7 Ιουνίου 2021), προκειμένου να «βαθμολογηθούν» από το κοινό (likes).

Γ΄ Φάση: Επιλογή νικητών. Οι νικητές του διαγωνισμού (4 νικητές ανά ηλικιακή ομάδα) προέκυψαν συνδυάζοντας την βαθμολογία της ειδικής επιτροπής και τα «likes» που είχαν συγκεντρώσει στο Facebook του προγράμματος (κατά την Β΄ Φάση). Επίσης, λόγω της πρωτοφανούς ανταπόκρισης του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Επιτροπή όρισε δύο επιπλέον Ειδικά Βραβεία Δημοτικότητας !

Ξεφυλλίστε παρακάτω τις πρωτότυπες ζωγραφιές των μικρών καλλιτεχνών μας, ανά ηλικιακή ομάδα!


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
Ενημέρωση για την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων


Πρώτη Ηλικιακή Κλάση: Παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού. 7 συμμετοχές.


Δεύτερη Ηλικιακή Κλάση: Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. 17 συμμετοχές.